Film: Társbérletben a tárgyakkal - Íróeszközök

Hosszú volt a nyár, és arra is rá kellett jönnöm, hogy rögtön akad kismillió más dolog, amikor úgy döntök, rendszeresen fogom vezetni a naplómat.

Az eredmény egy látványos űr, beszédes szótlanság, bejegyzések teljes hiánya hónapokon át. Nem mintha nem lett volna tennivaló, sőt. Csak kicsit rendszeresebben kell ezentúl beszámolnom a történésekről.

A legutóbbi mellett viszont nem lehet szó nélkül elmenni.




Klasszikus eset: sűrű munkanap, az ember fejében kavalkád, mellesleg enni sem ártott volna valamikor, idő ugyan nincs rá, és csörög a telefon. A "mobilvonal" túlsó végén egy kedves hang köszön be, és elmagyarázza, hogy huszonöt perces film készül az írószerekről, és érdekes lenne, ha számíthatnának a közreműködésemre.

Az ember egy hosszúnak tűnő ideig elfelejt levegőt venni, és sebtében körülnéz, hogy biztos, nem másról van szó esetleg? Nem, nem, én vagyok a "kipécézett" delikvens, és természetes spontaneitással jön az igen részemről, persze, magamban az ilyenkor illendő jóérzéshullámmal, hogy lám, lám, mégsem hiába koptatom a libatollat.

Néhány további telefonbeszélgetés, egy-két levélváltás, forgatás egy kis kávézó teraszán, és megszületett az alábbi filmecske "rám eső" része.

Ezúton is köszönöm a felkérést, és a rövid, de annál hatékonyabb és kellemesebb együttműködést.



Videó helye: MTV VIDEÓTÁR:


TÁRSBÉRLETBEN A TÁRGYAKKAL: ÍRÓESZKÖZÖK




Megjegyzések