TOLLTÁNC 2012 - A KIÁLLÍTÁS


Azt hiszem, bármennyire izgalmassá tették a körülmények a létrejöttét, mégiscsak sikerült összehozni egy olyan kis kollekciót, amely tényleg ízelítőt ad minden érdeklődőnek egy apró falat erejéig a kalligráfia elég sok kis lépéséből :D

Igaz, hogy némi hiányos infóáramlás igen furává tette a szombat délutánunkat, és a művház nevében is csak elnézést tudok kérni a kavarodásért, de amikor visszanézem a fotókat, elégedettséggel tölt el, hogy ismét sikerült tennünk valamit, ami segít előretolni a szépírás taligáját. 

Így most mindenki gyönyörködhet a négy vitrin tartalmában, és biztos vagyok benne, hogy nincs olyan, aki ne találna a saját ízlésének, fantáziájának tetsző alkotást. 




A jobb elsőben kaptak helyet Tóth Etelka Edit, Horváth Janisz a Triptichonnal, Topor Évi Ákom-Bákomja, és az én "hangos" papírkám.  




Jobbról a második vitrin lett a tradicionális kalligráfia otthona: Bodnár Tamás a Hősök terével saját készítésű pergamenjén, Tóth Etelka Edit az Énekek Énekével, az én négyvonalas kottám, Honti Sándor reneszánsz kódexe, amelynek megírtam az első oldalát, valamint az Intelmek részlete, amelyet szintén Tamás pergamenjére írtam.





A harmadik Vitrin átmenet a tradicionális és a modern fantázia között. Helyet kapott Pászti Péter két saját készítésű/írású kódexe, Tamás saját pergamenjére írt oklevele, és a modern kalligráfiába kacsint át Barna Zoltán "Napraforgó"-ja, Kollár Lejla két hanglemeze.




A negyedik tárolóban Szalai Szilvia négy modern kalligráfiája kapott helyet, amely már teljesen a formák és betűk mai kavalkádját tárják a szemlélő elé. 





Halkan teszem hozzá, hogy mindezek közé becsempésztem olyan eszközöket is, amelyekkel ezek készülni szoktak (a teljesség igénye nélkül). Van itt nádtoll, lúd és pulyka, ecsetek, tollszárak, 150 éves acél tollhegyek, mai modern íróeszközök is. 

Köszönöm még egyszer mindenkinek, aki részt vett ebben, és remélem, sokan fogják meglátogatni. A kiállítás minimum február végéig megtekinthető, szabadon, ingyenesen, minden nap 8-20 óráig. 

Helyszín:

Csepeli Munkásotthon, 1215 Budapest, Árpád u. 1




Megjegyzések